90 grader varmt

Puuh, vad varmt vi har haft det idag. Hela 90 amerikanska grader, vilket motsvarar ungefär 32 svenska. Så ni kan ju förstå att vi inte har orkat göra så mycket idag. Tills skillnad från flera andra dagar då vi gått ungefär sex timmar i sträck. Med undantag för främst ellens matpauser.
 
Vi vaknade upp till en helt molnig himel, utan minsta antydan till solsken. Jag kollade vädret på telefon. Sen på datorn. Och sist på tvn (det finns en kanal som heter weather channel - score!). Det såg ut som det skulle klarna upp på eftermiddagen. Så har det varit de flesta dagarna här, molnigt och mulet och tråkigt på förmiddagen, sen någon gång efter lunch har solen börjat skymta för att sent på eftermiddagen dominera himlen. Och det är lite knasigt, för det är som varmast här vid fem sex på eftermiddagen/kvällen. Det har gjort att vår dygnsrymt har blivit något förskjuten. Ellen somnar runt åtta kanske, och sover sedan till nio på morgonen. Eller egentligen till sex, men då får hon komma till oss och så sover hon några timmar till. 
 
Men tillbaka till dagens äventyr. Vi packade ner handdukar, badkläder, solkräm och ellens mellis, mat och vatten. Och så begav vi oss ut. Vi började med att gå till ett av austins bästa hamburgerställen och köpte med oss mat därifrån. Vi gick vidare till en stor bro (för gång- och cykeltrafikanter) där vi satte oss på en bänk och såg ut över vattnet medans vi åt. Sen gick vi vidare på en jättemysig gångväg (grusgångväg) längs vattnet. Vi strosade och strosade, tog oss fram i vår egen takt. På den här vägen är det fullt av människor som motionerar, många med barnvagn faktiskt. Men ännu fler med hundar. Vi såg världens minsta sköldpadda också. Det vimlar av sköldpaddor i vattnet och ekorrar på land, men den här sköldpaddan var inte som alla andra. Den skuttade fram framför buggan när vi kom gåendes, så jag var tvungen att tvärbromsa. Den här lilla sköldisen var en bit från vattnet, och den var SÅ liten. Tänk er typ... hmm... tänk er locket på en barnmatsburk. Ni vet? Ungefär så stor var lilla sköldis. Eller kanske lite mindre. Och snabb var den rackaren. Jag har nog aldrig sett en snabb sköldpadda förut, men den här var verkligen snabb. Och SÅ söt. Vi stannade och såg till så att ingen sprang på stackarn när han tog sig ner till vattnet. 
 
Efter en stund blev ellen lite sugen på mellis, så vi stannade vid en bänk. Och då kom helt plötsligt en svan simmandes. 
 
Emil berättade att svanar är aggressiva. Är det så?


Ellens favoritmellis
 
Till slut (mer än två timmar efter att vi lämnat hotellet) kom vi fram till deep eddy pool, där vi sedan tillbringade resten av eftermiddagen. Vid det här laget hade alla moln lämnat himlen, så det var en eftermiddag full av gassande sol. Och det blev ytterligare en första gång för ellen, idag handlade det om utomhusbad! Vi trodde att ellen skulle tycka att vattnet var för kallt, för hon är ju van att bada i varmt vatten. Men allt fler spädisar badade, så då tänkte vi att ellen får prova. Inga protester alls, hon verkade tycka att det var skönt.
 Plask, plask.
 
 


Kommentarer
Eleonor

Jag är så avundsjuk på din T-shirt/linne så jag håller på att gå av! Sheldon ❤

Svar: Åhh men tack! Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv... Vi beställde den från thinkgeek.com :)
frökensvår.se

2013-04-18 @ 13:40:07
DennisUnisk


Механические часы – эффектные аксессуары для настоящих ценителей купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

http://купить-часы.укр/img/m/65-manufacturer_default.jpg

2017-02-24 @ 07:14:34
URL: http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0