Man får vara fin även när man är gravid

När man är gravid går man upp i vikt, det är ju nästintill oundvikligt. Och skulle man mot förmodan undvika det så omfördelas kroppsvikten i alla fall. Det betyder att kroppen förändras (finns det något uttryck man som gravid avskyr att höra mer?) (det skulle väl vara "det har med hormoner att göra" i så fall). Hur som helst, kroppens form ändras och tidigare flitigt använda kläder kommer istället att samla damm i garderoben. Sist jag var gravid köpte jag en del gravidkläder, både byxor och tröjor. Tröjorna har jag plockat fram, och till min stora glädje är det många av dem som passar nu. Byxorna däremot har jag inte haft någon användning för, antagligen beroende på att jag inte gått upp lika mycket i vikt denna gång. 25 härliga kilo plussade jag på mig på ynka 35 veckor förra gången. Nu har det gått 24 veckor och vågen visar ungefär 7 kilo upp. Vilket i och för sig närmast räknas som excessive enligt en av mina (alltför många) gravidappar. Ska jag lyckas matcha förra slutvikten måste jag gå upp 18 kilo på 11 veckor. Eller på 15 veckor om jag går tiden ut. Det innebär 1.6 respektive 1.2 kilo i veckan. Det vore väl en bedrift ändå?
 
Hur som helst. Det är inte bara de kläder som syns som blir för små, även underkläderna slutar att passa. Förra gången köpte jag storpack med vanliga, tråkiga bomullstrosor på HM. Vilka sedan blivit kastade. Herregud kan man vara tråkigare än att ha vanliga bomullstrosor? Senaste veckan har jag dock insett att trosförrådet jag har numer inte riktigt fyller sin funktion längre. Så därför begav jag mig in till den stora (nåja) staden idag för att uppdatera trosförrådet. Mycket (fler än två!) nya trosor blev det, nu hoppas jag bara på att jag lyckades gissa rätt storlek på dem.
 
Under veckan har jag tänkt att jag ska lägga undan alla kläder som är små, och låta mina gravidkläder få ta plats i garderoben istället. Just nu ligger i princip alla kläder jag faktiskt kommer i nertryckta i en byrå. Vilket såklart gör att jag inte ser vad jag har, och därför använder samma kläder vareviga dag. Vad har ni för i-landsproblem idag?
 
 
 
Ni glömmer väl inte att knipa?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0