Att planera och genomföra ett bröllop på åtta dagar.

Förutsättningar:
  • Någon du kan gifta dig med. Eller ja, du kan ju plocka upp någon ur ett dike också.
  • Ett snällt barn som finner sig i att åka runt i bilen en hel vecka. Alternativt inga barn. Eller barn som går på dagis/skola. Eller är vuxen och klarar sig själv.
  • En präst, en kyrka, och inbjudna gäster. Det här går nog att ordna med annars. 
 
Dag 1. Se till att någon friar. Antingen väntar du ut din partner (som jag gjorde) eller så tar du saken i egna händer.
 
Dag 2. Kontakta catering. Om ni vill ha det. Gärna ett cateringföretag som inte sysslar med tårtor. Så att det blir lite extra jobbigt.
 
Dag 3. Flörta med skatteverket för att få fatt i en hindersprövning i tid. Normalt tar det minst två veckor. Ring skatteupplysningen så får ni hjälp. I alla fall fick vi det. På lokalkontoren verkar charmkurser inte vara prioriterade. Kika på ringar och snacka till er en bra deal så att ni hinner få dem till bröllopet. Vi fick våra, fast en av mina ska få stenar i sig nu i efterhand. Och de är inte graverade men det beror på att vi inte vet vad vi ska skriva. Berätta för prästen att ni vill gifta er också. Och hämta ut passen som ni beställde veckan innan. Som du nu aldrig kommer att kunna använda eftersom du byter namn i och med att du gifter dig. Se gärna ditt pass kostnad som väl investerade pengar.
 
Dag 4. Fixa kläder. Det är lättare än vad man kanske tror att få tag på en fin bröllopsklänning. Och en välsittande kostym. Men vänta inte till sista dagen för kläderna behöver eventuellt justeras lite. Våra kläder fick till exempel fållas. Hoppas på att tjurskallen på skatteverket skickade in papprena dagen innan och att ni får tillbaka dem med posten. Ring bagerier och försök förstå varför de ska ha TRE månader på sig att göra en bröllopstårta. En bröllopstårta som består av tre princesstårtor i olika storlekar och med ett hål i mitten. Titta i postlådan och bli besviken. Inget papper idag heller,
 
Dag 5. Åk till Ica maxi och beställ tårtor. Inga problem. De fixar! Åk vidare och shoppa de underkläder som behövs. Till exempel en vettig behå att bära under en axelbandslös klänning. Åk tillbaka till affären där ni köpt kläderna för att prova kostymen som beställts hem. Så att den kan fållas. Helst ska denna butik ligga i en annan stad än den ni beställt tårta i. Svär över skatteverket som inte skickat papprena. Avsluta gärna kvällen med ett core-pass.
 
Dag 6. Åk och hämta ringarna ni beställt. Fixa brudbukett. Och blommor till borden. Och köp stay-ups. För strumpbyxor är tydligen ett stort no-no när det gäller bröllop. Köp dricka till maten gästerna ska bjudas på. Om inte cateringföretagen fixar med detta. Bli förbannad över att det inte längre går att köpa backar med läsk. Fundera. Planera om. Köp läsk i halvlitersflaskor istället. Plocka i vagnen. Tänk om. Plocka ur vagnen. Plocka i andra flaskor. Tänk om igen. Plocka ur. Håll på så tills din partner ledsen. Bestäm dig då fort. Och köp lite mer dagen efter. Gå till systembolaget och fråga vad man kan skåla i för alkoholfritt bubbel. Bestäm dig fort. Betala. Bli besviken över att skatteverket fortfarande inte skickat papprena. Färga håret om du tänker göra det.
 
Dag 7. Åk och hämta kläderna. Köp morgongåvor om ni tänker göra det. Köp gärna morgongåvor som kräver lite pyssel. För det har du tid med. Att pyssla ihop. Köp lite mer dryck, Städa huset. Tvätta gärna alla mattor också. Jubla över att papprena från skatteverket har kommit. Åk till lokalen där ni ska ha fika och ställ i ordning allting. Svär över att borden inte riktigt räcker till.
 
Dag 8. Gift dig.
 
 
 
Frågor på det?


Kommentarer
Matilda

Du glömde....
Be fotografen fotografera ett dop så att hon slappnar och tänker "det här är ju lätt som en plätt" och överraska henne så hon tappar koncentrationen helt och misslyckas med bilderna =)Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0