Dop. Och bröllop.

I lördags var det dags för ellens dop. Och jag och emil gifte oss samtidigt. Fast det hade vi inte talat om för någon, så det blev en liten överraskning när kyrkomusikern spelade mendelssohn och vi tågade in i kyrkan i bröllopskläder. Men så kan det vara. Hur skulle vi förresten hunnit berätta för folk att vi skulle gifta oss? Vi bestämde oss ju en vecka innan. Och hela den veckan spenderade vi med att fixa och dona med allting. Jag ska skriva ett inlägg sen om hur man planerar och genomför ett bröllop på en vecka. Så att ni vet.
 
Hur som helst. Vi åt lite lunch och tårta efteråt. Och tårtan sen. Tydligen så är det JÄTTEVIKTIGT att man skär tårtan tillsammans. Annars blir man massmördare. Eller ja, kanske inte. Men jag och emil såg en dokumentär för ett tag sen som handlade om amning. Och där påstods det att barn som inte ammas blir massmördare. Så akta er för ellen sen. Och nu säger vi alltid att man blir massmördare om man inte gör som man "ska". I alla fall. Tillbaka till tårtan. Vi skulle skära en tårtbit. Eftersom det var så viktigt. Men tårtan var i tre våningar. Emil tyckte att vi skulle börja på toppen, men där stod brudparet så jag tyckte att vi skulle börja längst ner. Till slut kompromissade vi och började i mitten. Är inte det en bra start, att kompromissa alltså?
 
Ellen skötte sig och var så duktig. Hon var så glad i kyrkan och flinade så mycket till prällen måns att han kom av sig och började fnissa. Då fick han förklara sig för alla vad han höll på med. För vi stod vända med ryggen mot församlingen. Och när han skulle viga oss pratade han om familjen, alltså om mig och emil och ellen. Och om katterna. Det tyckte vi var lite roligt, för han har varit hos oss en gång bara och då var java fram och nosade. Och så kom han ihåg det. Gulligt. När prällen pratade på om ellens dop blev hon lite uttråkad och började plocka isär emils blomma han hade på kavajen. Blad för blad ryckte hon loss och slängde på golvet i kyrkan. Busungen. Och min kusin fredrik var så duktig och hjälpte till att hälla vatten i dopfunten. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0