Babyvakt, barnvakt eller vad det nu heter

Idag var vi på elgiganten och köpte barnvakter. Alltså inte riktiga barnvakter. Eller jo, de är ju riktiga. Men inte såna som finns i USA. Som varenda kändis har. Ingen såndär...vad heter det nu... nanny. Ingen sån inte. Liksom vi var inte på elgiganten och köpte någon person. Det tror jag inte ens säljs där? Men ni vet, sånadär typ walkitalkies? Så man hör barnet fast man är i ett annat rum. I alla fall. Vi köpte såna eftersom vi kommit fram till att det skulle vara trevligt att kunna ha ljud på tvn när ellen sover på kvällarna. Som det har varit så har vi knappt hört något på tvn eftersom vi vill höra om grodis vaknar till, så att vi kan vara där och styra upp situationen innan den går överstyr. Och med överstyr menar jag att lillgrodan blir ledsen. Vi vill ju höra de första pipen så att vi hinner dit i tid, liksom. Ni förstår.
 
Vi hittade någon philipsvariant som verkade bra. Eller ja, den verkar bra. Har ju inte hunnit testa helt ännu. När vi kom hem tog jag babymonitorn och gick in i sovrummet. Emil hade parentmonitorn i vardagsrummet. Och så testade vi hejvilt. "Hör du mig" sa jag i monitorn, "jag hör dig" svarade emil. Och sådär höll vi på. Provlyssnade vaggvisorna som spelas, harklade oss och så. 
 
Men det bästa med hela den här grejen är att vi hör på en gång när katterna går in i sovrummet och bråkar. Och då kan vi säga åt dem i monitorn, eller locka dem ut från sovrummet på en gång. Innan de hunnit ställa till med sattyg. Eller väckt ellen. "Ut därifrån java" väser emil i monitorn. Fast det fattar ju inte java. Hon blir väl mest förvirrad och undrar varifrån ljudet kommer. Men då lockar vi henne vanligt istället, utan monitorn. Poängen är ju att vi hör när hon eller krasse är i sovrummet och gör något annat än att vila. Man skulle kunna säga att de blir lite ägda. Krasse och java - emil och kajsa: 0-1.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0