Den sista söndagen i januari

Vilken produktiv dag! Eller jaha, nähä kanske inte. Det där med produktivitet har ju fått en annan innebörd sedan ellen kom, kan man väl säga. Hon tar ganska mycket tid, det lilla flickebarnet. Fast inte på ett dåligt sätt. Utan på ett bra sätt.
 
Idag har vi vandrat, hon och jag. Två vändor blev det, den ena längre än den andra. Vi hittade en ny runda som vi kan gå, för det är inte alltid jag har lust att gå drygt sex kilometer. Som vår vanliga runda är. Den nya rundan är betydligt kortare. Runt två kilometer är den. Med en mördarbacke. Och vilken mördarbacke sen. Hujedamig (sånt barn har var, ej värre tänkas kan)! Men uppförsbackar är väl bra träning för rumpan va? Eller är det bara något jag inbillar mig?
 
Nu sover det lilla barnet (förhoppningsvis för natten) och steken står på spisen. Jag har lite funderingar kring vad som passar ihop med stek? Alltså vilket tillbehör. Gräddsås är ju givet. Men jag tänkte på ersättning för potatis. Förslag mottages tacksamt!
 
Alltså. Det där inlägget "sömn och prat och plötsligt så händer det" verkar vara emils all time favoritinlägg. Varenda gång jag sneglar på honom sitter han och flinar med telefonen i sin hand. "Vad skrattar du åt?" frågar jag, "bilden" svarar han. Han refererar alltså till bilden i ovan nämnda inlägg. Han funderar, analyserar och diskuterar denna bild med mig. Hela tiden. "Är det så man ser ut när man har kräkits i någons mun?" säger han, "tänker hon ha ha ha jag kräktes i pappas mun" fortsätter han, "är det där minen som betyder 'ha ha ha det där förtjänade pappa'". Och det roligaste är att bilden inte ens togs i samband med kräkincidenten.
 
 
Morgongrodan


Kommentarer
Eleonor

Blomkålsmos! Det låter inte så gott men det är toksmaskigt!

Koka ett blomkålshuvud helt (inte bladen) med grönsaksbuljong tills det faller isär, tog 30 min för mig. Häll bort vattnet och ta bort stammen. Ha på grädde och smör och mosa ihop! Krydda efter smak, jag tog salt och peppar! Gottigottgott! :)

Svar: Tack för tipset! Det ska vi testa vid tillfälle :)
frökensvår.se

2013-01-28 @ 20:32:46
URL: http://mamafashionella.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0