Ooooooooo

Jaha. Så var det måndag igen då. Inte för att vi märker av det. Men ändå. Idag har vi handlat. Utan inköpslista. För den lämnade jag hemma. Och pantat burkar har vi gjort. Och haft huvudvärk. Fast det är det nog mest jag som har haft. Och en fruktansvärd jävla mensvärk. (Flashbacks från förlossningen). Fast utan bebis denna gång. Och så ett fruktansvärt humör på det. Emil har lärt sig genom åren. Bäst att hålla med om allt. Precis allt. Idag äter vi godis, säger jag. Ja, säger emil. Nu åker vi och handlar, säger jag. Ja, säger emil. Du gör fel, säger jag. Ja, säger emil. Den här filmen ska vi köpa och se idag, säger jag. Ja, säger emil. Jorden är platt, säger jag. Ja, säger emil. Ni kan ju förstå att han hade det lungt och skönt under gaviditeten. 
 
Nu sitter vi och låter "oooooooo" i kör. Som två idioter. Ellen skrattar. Nej förresten. Hon ler. Det där skrattet är hon minsann väldigt sparsam med. Vet inte riktigt vad hon tycker är så roligt. Om det är ljudet i sig, eller om hon förstår hur dumma vi faktiskt ser ut. "Ha ha ha, mamma och pappa. Vad klyftiga ni ser ut" tänker hon nog. Ironiskt alltså. Vi klandrar henne inte. Ibland låter hon också. Formar läpparna runda. Men ljuden och former kommer sällan samtidigt. Som om hon försöker härma oss. Gullungen.
 
Ooooooo
 

Nu är klockan nio och det är läggdags för ellen, som nu börjar förvandlas till kvällsgnällen. Önska oss lycka till med läggningen. Hon brukar ha något slags vrida-och-vända-sig-i-några-timmar-och-halvsova-innan-john-blund-kommer-på-riktigt-VM på kvällarna. Pluttisen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0