Zucchinilasagne

Igår gjorde jag världens godaste lasagne. På riktigt alltså. Fyfan vad god den var. Fast man inte får svära. Jag gjorde på zucchini till mig, och med pasta till emil. För han hatar zucchini. Rynkar på näsan och skrynkar ihop hela ansiktet om en zucchini kommer nära honom. Tänk er en liten spädis som blir ledsen, precis innan gråten börjar. Ni vet det där skrynkliga lilla ansiktet? Så ser emil ut. Fast kan inte lika bedårande söt som en bebis. Men. I alla fall. Min lasagne var så god, att emil till slut åt av den istället för av sin egen.
 
Så här gjorde jag:
Köttfärs:
Först gjorde jag en stek för flera veckor sen och sparade lite fond i sånahär. I frysen.
Sen gjorde emil pizzatomatsås i helgen enligt det här receptet, och frös in det som blev kvar. I en vanlig burk.
Sen brynde (?) jag köttfärs i en stekpanna. Tillsatte pizzatomatsåsen, några klyftor vitlök och en portion fond. Och lät det stå på svag värme under tiden jag gjorde såsen till kalaset.
 
Sås:
Unegefär två deciliter creme fraiche, typ en deciliter grädde (höft, höft) och en äggula. Rör ihop under uppvärmning. Inse att det ser ut att bli för lite sås (sås är gott!) och ös på med mer grädde och creme fraiche. Tills det ser lagom mycket ut. När såsen började bli varm hade jag i riven ost, jag tog det som var kvar i påsen som stod i kylen. Cirkus sjuttiofem gram kanske. Och så ett kast med svartpepparkyrddburken. Eller en nypa kanske man skriver då? Peppra om ni vill. Skit i det om ni vill.
 
Magin:
Ta en skalare eller osthyvel och hyvla zucchinin. Varva sen zucchini, köttfärs och sås. För mig blev det zucchini, sås, köttfärs, zucchini och sist sås. In i ugnen tills eventuella barn har somnat så att ni kan avnjuta maten tillsammans. Ungefär en halvtimme för våran del. 175-150 grader, jag snurrade på värmen fram och tillbaka.
 
Servera med sallad (röd lök är gott till) och en liten klick creme fraiche. ÄT.
 
Och jag har ingen bild. Det ser kanske inte så gott ut heller i och för sig. Skulle nog inte kunna locka er med en bild ändå.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0