Det där med tur

Det finns vissa saker som stör mig något otroligt mycket. En av de sakerna är människors oförmåga att unna andra människor någonting. Så fort det går bra för någon så verkar det handla om tur. Fast det är ju svårt att veta om det gått bra, för om det gjort det får man ändå inte tala om det för folk.
 
Följande tre saker i min familj har, enligt utomstående, enbart handlat om tur:
  • Att Emils företag går bra (topp 3 under 30 som tjänar mest). Det ligger visst inte mycket hårt arbete bakom det här. Det är väl inte så att emil suttit och jobbat dygnet runt månader i sträck?
  • Att jag gått ner alla mina gravidkilon plus några extra. Samma sak här, inte hårt arbete bakom. Såklart sitter jag hemma i soffan med en påse chips och en flaska cola varenda kväll. Lyckliga jag som går ner i vikt ändå!
  • Att ellen är ett "snällt" barn. Det har visst ingenting med mig och emil som föräldrar att göra. För det kan väl omöjligt vara så att vi ger henne den trygghet och kärlek hon behöver? Är det så svårt för någon att säga att jag är en bra mamma? Och att emil är en fantastisk pappa?
 
Om jag är lite bitter? Nej, men det får för all del verka så, för jag är så förbannat trött på det här tycka-synd-om-går-det-mot-förmodan-bra-för-någon-handlar-det-bara-om-tur-samhället.


Kommentarer
Tant Anna

Du låter inte bitter kajsi, du har en bra poäng och det är ändå ganska sällan som sånna exempel du lägger handlar om tur. Ni är bäst!

2013-07-18 @ 14:41:32
Eleonor

Köp en trisslott! Med så mycket tur så kan ni ju inte förlora! ;)

2013-07-19 @ 18:02:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0