Städa städa varje fredag

Förra helgen skulle vi ha besök. Två familjer skulle besöka oss, en i lördags och en i söndags. Så redan i mitten av förra veckan började jag förbereda huset inför helgens jippon. Jag rensade ut saker, flyttade stora möbler som vi inte längre använder till garaget, åkte till återbruket med skräp. Sedan började jag städa. Jag plockade, jag skurade, jag torkade, jag sög, jag putsade. Till och med fönsterna fick sig en omgång. 
 
Och så kom slutligen helgen. Vi åkte till stan för att handla det sista inför middagsbjudning på lördagseftermiddagen. Men då! Då plötsligt visar det sig att lördagsfamiljen blivit sjuka. I magen. Vilket betyder att de inte kom. Vi blev besvikna, lördagsfamiljen blev besviken. Jag blev dubbelt så besviken med tanke på hur mycket tid jag lagt på att plockafixadammastäda. Nåja. 
 
I söndags kom i alla fall söndagsfamiljen. Så min fantastiska städning skulle ju i alla fall få synas av en familj. Trodde jag. Vädret var så fint och tiden rann iväg, så besöket kom aldrig ens in  huset. Vi fastnade på altanen hela eftermiddagen. Typiskt! 
 
Men så. I lördags den här helgen skulle förra lördagsfamiljen komma. Så jag gick igenom samma procedur med städningen. Igen. Men vet ni vad? Vi ställde in den här gången också, för att Ellen varit snorig (och lördagsfamiljen ville inte riskera att sin spädis skulle bli smittad)(fullt förståeligt!). Så himla dubbeltypiskt! 
 
Nästa gång vi planerar något tänker jag skita i städningen och istället hänvisa gästerna till altanen för det sociala och buskarna för det där privata. 
 
(man skulle ju dock kunna se på saken som så att vi haft ett väldigt välstädat hus senaste två helgerna) (men så jobbar inte vi) (typiskttypiskttypiskt)
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0