... Och så vattkoppor som inte är vattkoppor

Häromdagen skrev jag att Ellen drabbats av vattkoppor. Det har hon inte. Det är inte så att jag medvetet ljugit om hennes sjukdomstillstånd eller så, utan vi har helt enkelt bara konstaterat att det inte rör sig om vattkoppor. 
 
I lördags hade hon feber. I söndags var hon hängig, men inte någon direkt feber. Däremot började hon bli rödprickig över ben och armar. Sedan dess har ett par av dessa prickar blivit till blåsor, och han har hållit sig feberfri. 
 
Jag har två dagar i rad fått frossa efter att ha tränat, igår gjorde det på riktigt ont när duschen strålar slog mot min kropp. Det kom till min kännedom att frossa inte är ett önskvärt resultat av träning, så idag har jag inte tränat överhuvudtaget. Och hat heller inte frossa. Däremot har jag halsont, eller inte ont direkt utan jag är mer tjock i halsen. Men sen, förstår ni, har jag så ont under fötterna. Det känns precis som skoskavsblåsor, men det syns ingenting. På händerna har Jag ont i varenda fingertopp, men inte heller där syns det någonting, förutom på något enstaka ställe där man, med lite fantasi, eventuellt skulle kunna skymta en antydan till en blåsa. Och så kliar det. 
 
Summan av kardemumman är alltså att Ellen inte har vattkoppor, och att vi sannolikt lider av samma sak. Förutom det jag skrivit om symtomen tidigare har vi dragit slutsatsen baserat på följande:
 
  • Jag har redan haft vattkoppor 
  • Inkubationstiden är 10-20 dagar och en av Ellens kompisar blev smittad på ett par, tre dagar
  • Symtomen för vattkoppor stämmer inte
  • Prickarna ser inte ut som vattkoppor, bl.a är de för små


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0