Sova i eget rum

Natten till idag var som sagt första gången ellen fick sova i sitt eget rum. Runt tolv, innan vi gick och la oss, stoppade emil in nappen. Och sedan fortlöpte natten enligt nedan:
 
04:21
Knorr, knorr. Jag gick in till henne och stoppade i nappen igen. Hon sov vidare på en gång.
 
07:11
Knorr, knorr, en vaken bebis som inte ville somna om. Varken i sin egen eller i våran säng. 
 
Ja, för ellens del alltså. Själv låg jag på helspänn hela natten rädd för att inte vakna när det behövdes. Det är ju vanligtvis inte jag som vakar på nätterna, så därav nervositeten. Jag har inte sovit så lätt sedan första tiden med ellen. Och för varje gång jag vaknade till så hade jag svårt att somna om. Vilket i och för sig inte alls är något konstigt för mig. Vid fyrasnåret där tog det lång tid innan jag somnade igen. Men jag hade i alla fall somnat om när hon vaknade vid sju... Jag kan meddela att katterna tittade till henne under nattens lopp också.
 
Så vi kan väl konstatera att den första natten gick ganska bra. Dock kan ellen omöjligt somna på under en timme på kvällskvisten, vilket betyder att vi får avsätta minst en timme varje kväll till nattning. Vi har provat det mesta för att få henne att somna. Mysa och varva ner innan, busa allt vad vi orkar innan, ta ett bad. Men ingenting verkar fungera. Hon ligger i sin säng, och antingen äter hon först sin välling, eller så börjar sprattel-VM på en gång. Hon sprattlar, och sprattlar, och sprattlar, vänder sig, kryper, hoppar och studsar omkring. Fast hon är jättetrött. Och vi har provat att lägga henne olika tider också för att hon inte ska vara varken för pigg eller för trött. Ofta håller hon på att somna när sprattlet sätter igång. Någon som vet vad det kan bero på, eller någon som har tips på hur vi kan hantera det? What to do? 
 
Nu får vi se hur natt nummer två avlöper...Spänningen är oliiiiiiiiiiiiiiiiiiidlig, som peter harrysson skulle säga.


Kommentarer
Eleonor

Fred har också alltid varit svårsövd! Det som funkade för oss var att vara konsekventa med tiden på kvällen. Vi la alltid Fred kl 19 på kvällen. Vi gick in med honom, la honom i spjälsängen (eller hade honom i famnen) släckte lampan och gav honom vällingen. När den var slut så bytte vi den mot en napp och satte oss på golvet precis bredvid sängen. Sen fick han greja bäst han ville men vi var knäpptysta. Om han blev ledsen eller ställde sig upp så la vi honom ner och stoppade om honom igen, under tystnad. Sen höll vi på så tills han somnade! Idag dricker han vällingen, får nappen och somnar på en gång! :)

Hoppas ni kommer på något som funkar för er! :)

Svar: Åh, ja men då verkar vi vara på rätt väg för precis så försöker vi också göra. Tack för att du delar med dig :) jag har förresten hört rykten om att eran bil visst hittar ut hit, och ni är mer än välkomna till oss! Grillen står redo ;)
frökensvår.se

2013-05-22 @ 23:17:14
URL: http://mamafashionella.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0