Kost och graviditet

Det här med kosthållning under graviditet kan jag, utan att gå in på några vidare detaljer, konstatera inte är min starka sida. Varför stå emot godsaker när jag ända ska gå upp i vikt, och oavsett inte kommer att känna mig pigg och hurtig? Lite så går mina tankar. Eller ja, bara så går mina tanker.
 
Men så läste jag i en graviditets-app för några veckor sedan att allt jag äter från och med nu kommer att påverka barnets födelsevikt, och det är ju faktiskt så att allt jag stoppar i mig går direkt till bebisen.
 
Nu när illamåendet äntligen har lagt sig (på torsdag firar jag två veckor som kräk-fri!) så tänkte jag att det kanske ändå skulle vara idé att se över matintaget trots allt. Dels för att bebisen ska må bra och få i sig näringsriktig kost, men såklart också för att jag själv ska må bra. Jag kommer inte att vara gravid för evigt, och jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att jag kommer att vilja vara i form igen helst innan vi överhuvudtaget lämnar BB. Och ju mindre skräp jag stoppar i mig nu desto fortare/lättare måste det vara för mig att komma tillbaka igen?
 
Efter förra graviditeten hade jag runt 10 kilo att bli av med, och det vill jag gärna undvika den här gången. (Även om det gick över förväntan då och jag lyckades gå ner 14 av de 10 kilona innan jag blev gravid igen. Efter åtta månader. (Man får skryta lite ibland faktiskt.) (Inget fel med det.) )
 
Hur som helst. Jag tänkte bara att jag ska börja tänka lite på vad jag äter, och åtminstone försöka stå emot lite av sötsuget som dyker upp med jämna mellanrum. För egentligen behöver man väl inte äta 200 gram choklad bara för att det skulle vara gott?


Kommentarer
Eleonor

Kan du skicka över lite av den där karaktären till mig?

Svar: Jag behåller gärna det lilla jag har... En halv låda noblesse-choklad är bättre än en hel?
frökensvår.se

2013-11-20 @ 09:47:20


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0