Fullt upp

Den här veckan har vi fullt upp, på riktigt. Alltså, i förhållande till vad vi (läs jag) brukar ha. En vanlig vecka ser ut ungefär såhär för mig:
 
Måndag: ingenting
Tisdag: ingenting
Onsdag: ingenting. Kanske, eventuellt, möjligen öppna förskolan
Torsdag: ingenting
Fredag: ingenting
Lördag: vattengympa en timme
Söndag: ingenting
 
Så ni måste förstå min stress inför denna vecka som ser ut såhär:
Måndag: inskolningssamtal på förskolan och årsdag med emil (åtta år)
Tisdag: inskolning med ellen och BVC-besök inklusive vaccination
Onsdag: fortsatt inskolning och icke att förglömma att jag fyller år
Torsdag: inskolning och föräldramöte
Fredag: ultraljud
Lördag: vattengympa
Söndag:ingenting
 
Utöver det ska jag dessutom namnmärka ALLA ellens kläder. Och till råga på allt har dessutom diskmaskinen gått sönder, så vi måste diska allting för hand. Och så har vi dömt ut ellens overall som vi fyndade för ett tag sedan, så ikväll har jag letat och letat efter en bra overall till henne. På internet alltså. Till slut hittade jag en på ellos där jag hade massa rabatter, som såklart inte gällde på just den overall som jag hade hittat. Typiskt! Men nu är den i alla fall beställd. En rosa blev det, så det är baskemig bäst för den där krabaten i magen att den är en tjej. För att kunna ärva alltså. (Killar kan ju ha rosa och blabla genus hit och genus dit)
 
Är det förresten någon som sökt föräldrapenning på halvtid, fast jobbat 5 timmar fyra dagar i veckan? Det är baske mig stört omöjligt att söka föräldrapenning för tre timmar om dagen. Mina alternativ, som jag såg det, var att ta ut lägstanivådagar eller en fjärdedelsdag av sjukpenningdagarna. Det senare skulle innebära att jag måste plocka ut lägstanivå på helgerna för att komma upp i full sysselsättning. Och inget av alternativen skulle ge mig de pengar som motsvarar föräldraledighet på halvtid med sjukpenninggrundande dagar. Så. Himla. Omständigt. Min lösning på problemet? Jag jobbar 16 timmar i veckan istället för 20. Och kan således plocka ut föräldrapenning på ett vettigt sätt.
 
Visste ni förresten hur jag fick mitt jobb? Hos emil alltså. Man kan ju ha sina teorier kring det hela, eftersom vi är gifta, men faktum är att anledningen är min briljanthet. Alltså, hur smart jag är. Jag föreslog nämligen att han skulle ha vatten i en tillbringare istället för att springa fram och tillbaka till vattenkranen. Ni förstår, det är sådan kvinnlig list de saknar där, på kontoret. Lyllos dem att jag snart börjar .
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0