Konsten att vara gravid

Att vara gravid är väldigt mysigt. Ett nytt liv skapas i min kropp, ett liv som jag och min älskade har skapat tillsammans. En växande mage, vaggande gång och små buffar i magen, det är ju så mysigt.
 
Eller, vänta nu.
 
Hur är det egentligen att vara gravid?
 
Tänk dig att du är konstant bakfull, fast utan att ha vart på en rolig fest kvällen innan. Faktum är att du däckade i sängen av trötthet strax före klockan åtta . Varje morgon försöker du får rummet att sluta snurra - innan du ens har öppnat ögonen. På väg till frukostbordet tar du en avstickare in i badrummet för att spy. Sen äter du frukost som vanligt. Har du tur får du behålla den utan vidare utflykter till toaletten, Under hela dagen kommer sedan attacker av illamående slå till när du som minst anar det. Då gäller det att inom loppet av ungefär tre sekunder stoppa i dig någonting ätbart. Du kommer att bli en mästare på att rota fram ätbara saker ur kylskåpet. Du kommer att falla för myten om att illamående går över efter vecka tolv. Jag är i vecka 18 och kräktes så sent som i morse.
 
Varje gång någon säger eller gör någonting ska du tänka dig din egen reaktion multiplicerat med ungefär hundra. Då får du åtminstone en känsla för hur graviditetshormonerna känns. Kort och gott kan vi bara säga att de tar över alla dina känslor, och får tårarna att spruta i tid och otid. Har din pappa lånat ut släpkärran till din bror när du tänkte använda den? Gråt gärna både en och två gånger över att livet är så fruktansvärt orättvist.
 
Oavsett hur mycket tid du lägger på träning så kommer din kropp att bli degig och otymplig. Och dina resultat kommer att försämras. Oavsett vad du gör. Om du nu överhuvudtaget har turen att kunna träna. Du kan drabbas av någonting så trevligt som foglossning. Enkelt förklarat har du ont i hela bäckenet, upp i ryggen och "där" fram. Tänk dig att du bokstavligt talat håller på att falla isär. Ta ett spännband och spänn åt runt höfterna, alternativt spänn varenda del av kroppen nedanför höftbenen för att förhindra känslan av att du smular sönder. Att köra kundvagnen är helt omöjligt för dig, vilket gör att du måste ha hjälp för att kunna handla.
 
För att få den rätta känslan av hur hud och hår förvandlas kan du blanda i svinto i ditt hår och smeta in ditt ansikte med smör. Det borde göra susen. Några månader in i graviditeten kommer du inte heller att kunna måla dina tår eller raka dina ben utan att det blir ett projekt.
 
Dina bröst kommer växa - kul! tänker du. När brösten växer blir de spända och ömma, det vill säga att de gör ont.
 
Huvudvärk är också någonting som är ganska vanligt. Beror det inte på vätskebrist, järnbrist, sömnbrist eller någon graviditetsrelaterad sjukdom så beror det på hormonerna. Gilla läget.
 
När du ätit dig mätt kan du ta ett par, tre portioner till för att få den rätta övermätta känslan med halsbränna och sura uppstötningar.
 
Tiden när bebisen börjat träna kickboxning dygnet runt kommer inte att gå obemärkt förbi. Revbenen ligger väldigt illa till, likaså urinblåsan. Du kommer att behöva rusa till toaletten för att kissa, eftersom kickboxningsmästaren fått in en fullträff. Igen.
 
Om du reser dig fort kommer du att få ont i ligamenten, det känns som ett hugg i magen. Men smärtan går över fort. Lite som att slå i armbågen i någonting hårt. Mensvärken som du så gärna slipper under graviditeten slipper du inte alls. Du kommer att känna precis samma värk, fast nu handlar det om livmodern som växer. Den stora skillnaden är att du i möjligaste mån undviker värktabletter. Och om du skulle ta någon läser du noga på innehållsförteckningen först för att se att de innehåller paracetamol och inte acetylsalicylsyra.
 
 
 
Men det är det värt!


Kommentarer
Eleonor

Hahah! Huvudet på spiken, skulle man kunna säga!

Vi saknar er! ♥

Svar: Vi saknar er också, men ni kommer väl på vår inflyttningsfest i slottet? Basse har adressen ;)
frökensvår.se

2013-10-16 @ 12:34:17


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0