Nätterna

Alla vi träffar oss frågar alltid om vi får sova på nätterna. Det får vi, vissa får sova mer och vissa mindre. Den som sover mest är, inte helt otippat, Ellen. Vid sjusnåret är det blöjbyte och tandborstning, en godnattpuss och sen i säng. Hur lång tid det sedan tar tills hon somnar varierar. Hon brukar träna på ansiktets delar (ö-g-a, näna), sparka allt vad hon har i huvudgaveln och sådär. Men generellt så har hon somnat inom en timme. 
 
I samma stund som Ellen går och lägger sig börjar Z skrika. Det gör hon i ungefär en och en halv timme. Hon verkar inte ha ont, är absolut inte hungrig (gud nåde mig om jag lägger henne vid bröstet och det kommer mjölk) utan verkar helt enkelt vara övertrött/ha extremt svårt att Komma till ro. Igår tog jag en nätt promenad på över sju kilometer med henne i sele mellan halv åtta och nio. Hon sov hela promenaden! Så det verkar vara vår nya kvällssysselsättning. 
 
Vid elva ungefär äter Z för att sedan somna och sova ganska djupt. Det här är enda gången på dagen som jag kan lägga ner henne när hon somnat. Hon sover till ungefär klockan två innan det är dags för mat igen. Efter det äter hon varannan timme tills vi går upp, de senaste två dagarna vid klockan tio. Ellen vaknar vid nio och då går Emil upp med henne. 
 
Så nätterna har hittills gått över förväntan! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0