Lägesuppdatering

I morse vaknade Ellen sin vanliga tid, runt halv nio. Hon åt frukost, ratade sen lunchen, sov middag väldigt kort stund, åt mellis, ratade middagen och somnade till sist inför kvällen i sin säng. Hon har inte alls verkat dålig i övrigt idag, termometern visade 37.3 vid sänggång och hon har låtit bli att vara gnällig idag. Så förhoppningsvis har hon aptiten tillbaka i morgon igen, och kan ses som helt frisk :)
 
Z åt vid fyra, fem i morse och sov sedan vidare till nio när vi gick upp. Hon var gnällig men började inte skrika förrän efter lunch någon gång. Jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss till med henne. Hon skriker nästan all vaken tid, och ibland blir hon extra ledsen (om det ens går?). Det verkar som att något gör mer ont då, eller det är så jag och Emil tolkar det. Så himla svårt med de här små, det är ju omöjligt att veta vad som är fel. 
 
I morgon ska vi till BVC, vi har ordnat med barnvakt åt Ellen (mamma/mormor) så att jag och Emil ska kunna fokusera helt på Zelda när vi är där. Förhoppningsvis kan vi få lite mer information om det här med reflux, framförallt vill vi veta hur vi ska lindra det som gör så ont. Jag vet inte om jag skrivit det innan men vi misstänker att magsaft trängt upp och skapat sår i hennes strupe, och att det därför gör så ont. I övrigt ska ju hennes medicin göra så att syrorna i magen blir mildare, men det kan visst ta flera veckor innan medicinen ger (full) effekt. Hittills har vi inte märkt någon skillnad. Vi funderar på om hon istället kan få medicin som lägger sig som ett lock och förhindrar att uppstötningarna kommer upp. Just nu ser vi tydligt att hon blir jätteledsen och otröstlig när hon får uppstötningarna. Jag hoppas att vi kan få hjälp, för så här kan det inte fortsätta. Till råga på allt så sover Z väldigt dåligt på dagarna. Idag har hon sovit tiominuterspass. Så det blir mycket vakentid. Nu ligger hon däremot på min mage och slumrar så sött. Plutten. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0