Jag vet inte vad jag ska göra med mig själv?

För första gången på ungefär en hel evighet sover båda barnen samtidigt på dagen. Jag vet inte när det hände senast, men framförallt vet jag inte vad jag ska göra under där här etremt sällsynt och lyxiga tiden? Jag menar, jag vill ju gärna göra någonting riktigt bra nu, så att tiden inte går till spillo. Z brukar sova ungefär en halvtimme, och det har nog gått en tio femton minuter sedan hon somnade vilket betyder att jag har ungefär en kvart kvar. Hur utnyttjar jag den tiden på allra bästa sätt? Letar hus på hemnet, så klart.
 
Z fick smaka lite fajitas vid lunch idag. "Smaskens", låter hon hälsa.

"Jag är den kuligaste jag vet" - melodi sång till friheten

 

Kvällsinvägning, heja mig?

Nu är det jag som ställer klockan för att gå upp i morgon bitti och träna styrka? 
 

I like your style, oooh I like your style

 

Ett samtal innan läggdags

Innan ellen somnar på kvällarna ligger hon alltid och pratar i sin säng. Vi (emil) lägger henne i sin säng, säger god natt, ger henne vällingflaskan (ja, hon äter kvällsvälling igen nu sedan Z kom) och lämnar sedan rummet. Hon ligger i sin säng, dricker sin välling, möblerar om bland gosedjuren och snackar innan hon till sist somnar. Innan nappanvvänjningen hörde vi knappt vad hon sa, men nu är det andra bullar. Tillåt mig punkta upp kvällens händelser:
 • Samtliga gosedjur har blivit erbjuda välling
 • Samtliga gosedjur har misskött sig varpå ellen förmanat dem "ajajaj"
 • Hon fick välling i ögat
 • Någonting om att åka brandbil, husvagn, bil och flygplan
 • Ellen skulle vila, "Annie jija", här förmanade hon alltså sig själv att vila
 • Order till oss föräldrar att öppna dörren så att hon kan leka med lego
 • Alfons var emellanåt på rymmen "ashiii, dääää duuu?"
 • Vällingen tog slut
Kära lilla barn.
 

Att sluta med napp - så har det gått

Det är med skakiga och lite nervösa fingrar jag skriver det här, men vet ni? Ellen har slutat med napp och hon är så duktig!
 
Första natten (morgonen) vaknade hon vid klockan sex och blev ledsen, då kunde hon inte somna om. Så det blev en tidig morgon, en hel del gnäll och en lång dag. Middagsvilan på dagen var jobbig, hon kunde inte riktigt komma till ro. Men hon yppade inte ett endaste ord om nappen. Andra natten hade hon svårt att somna, magont sa hon. Men inte heller då frågade hon efter nappen. Efter att hon väl somnat sov hon bra. Middagsvilan dagen efter blev lite tokig för hon somnade före lunch när vi åkte bil till några vänner, och sen somnade hon aldrig efter lunch när hon egentligen brukar sova. På kvällen somnade hon dock snällt, vaknade till vid sex men somnade om av sig själv till klockan åtta. Idag när hon skulle sova efter lunch var hon gnällig och ledsen, men inte heller då frågade hon efter nappen.
 
Man skulle kunna säga att det, hittills, gått väldigt bra att sluta med napp. En gång har hon frågat efter den, men det var nog mest av reflex. Hon springer och hämtar Z nappar titt som tätt och ger till henne, utan minsta tecken på att hon själv skulle vilja ha dem - trots att de är samma storlek och modell som hennes nappar var. 
 
Så varför skriver jag det här med skakiga fingrar? Jo för att vi bara är inne på den fjärde kvällen och natten utan napp nu, och än kan det väl hända att hon får något typ av återfall? Men hörni, vi håller väl tummarna?
 
En nappfri selfie på det!

Nappfritt?

Den senaste tiden verkar ellen nästintill gåt bakåt i utvecklingen. Hon har börjat med kvällsvälling igen, hon ligger i babygymmet och klättar ner i gåstolen så fort hon får chansen. Jag känner att hon är större än så, och därför bestämde jag (enfaldigt) att det nu är dags för henne att sluta med nappen.
 
När hon skulle sova middag igår var hon så trött att hon höll på att somna i bilen, så jag slängde snabbt ner henne i vagnen utan att ge henne någon napp. När hon frågade efter den svarade jag något pedagogiskt i stil med "den behöver du inte, sov nu" vilket hon i princip redan gjorde. Så idag när hon skulle sova efter lunch fick hon inte heller någon napp, eftersom det ju gick så bra igår. Och så KAN det hända att jag lovade henne russin när hon vaknade. Till en början gick det bra. Hon låg i vagnen och snicksnackade. Efter en stund var hon påväg att rymma så jag spänade fast henne, och ungefär här började det att gå utför. Ellen tycker nämligen inte om att vara fastspänd. Jag tycker inte om att ha rymmande barn på vift. Efter mycket om och men, och en del tårar, somnade hon till sist. 
 
När hon vaknade fick hon såklart sina russin, en mängd beröm och så KAN det hända att vi gick (även ellen gick!) till ica och köpte choklad till henne.
 
Nu i kväll när hon skulle sova så KAN det hända att vi lovade choklad i morgon om hon sover utan nappen i natt. Alltså, det KAN vara så att vi mutar henne. KAN.
 
När hon skulle sova frågade hon efter nappen EN ynka liten gång, och nöjde sig med svaret hon fick av emil. Det KAN, återigen, vara så att en del av svaret innehöll ordet "choklad". Nu verkar hon redan ha somnat? Jag är i chock. Jag hade förväntat mig årets längsta kväll nämligen. Nu återstår bara årets längsta natt. Ni önskar oss väl lycka till?
 

Bebisar när de är som bäst

 

Ellen är i himmelriket

Emil har tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och tjatat och TJATAT på mig om att ellen måste få en kuddhörna där hon kan gåhopparullasittaståstudsafallakullerbyttaramlaomkull utan att så sig. Jag har skrikit rakt ut, ungen ska för bövelen inte fara runt som en studsboll inomhus. OCH DÄRMED BASTA. 
 
Så höll vi (jag) på att rensa lite i källaren häromdagen. Jag var helt inne i att kasta elräkningar från 2009 tillhörande en annan bostad och hade överlåtit fullt ansvar för barnen till emil. När jag vände upp blicken från pärmarna efter en stund möttes jag av det här:
 
 
 
 
 

Läsa bok

Ibland händer det att barnen kan leka själva för en stund. Eller det är egentligen inte hela sanningen, låt mig omformulera mig. Ibland händer det att ellen tar sin uppgift att underhålla z på allvar. Ellens primära uppgift i livet är nämligen att underhålla sin lillasyster i alla lägen, men det verkar hon inte ha förstått riktigt. Eller också skiter hon bara i det, jag gissar på det sistnämnda. Hur som helst, ibland händer det att jag lyckas plocka i diskmaskinen, torka av bänken eller koka en makaron utan att tredje världskriget bryter ut i form av ett gallskrinakde spädbarn och en klänging nästan-tvååring som helst skulle vilja krypa in under mitt skin. Eller, som i det här fallet, att jag lyckas fånga systrarna romanus på bild.
 
 
Det har föresten varit så varmt senaste tiden att Z alltid går (ligger?) utan kläder, vilket ju sparar en massa tvätt för mig. Men! Jag har numer ingen aning om vad hon har för storlek? Jag gissar på 62, en kvalificerad gissning då en annan unge i samma storlek som hon har det, haha.
 

En fuskig fuskdag

Ingenting har gått som planerat, stegen är för få och kolhydraterna för många. Nu loggar vi ut för idag och önskar god natt. I morgon är en ny dag? 

Skärpning!

Det här med träning har helt runnit ut i sanden. Jag tycker att det är roligare att titta på när färg torkar än att träna styrka, samtidigt så vet jag att jag måste träna det för att nå mina mål. Men, motivationen tryter och jag har svårt att komma igång. 
 
Konditionen har också lyst med sin frånvaro, där tror jag faktiskt att hettan spelat in. Jag kan omöjligt springa när det är 24 grader varmt ute. Promenaderna har inte heller gått så bra, som jag ser det finns det tre saker jag kan skylla på. 
 • Z. Z tycker absolut verkligen INTE om att åka vagn när det är så varmt. Alltså kan jag inte promenera dagtid (mellan 06 och 20).
 • Mamafashionella. Jag är inte särskilt motiverad då jag leder i fitbiten, anledningen till det är enkel, mamafashionella har nämligen stött på trubbel med sina knän. 
 • Jag är lat. 
Men! Nu är det ny vecka och därmed nya tag? Likt amerikanerna tror jag att veckan startar på söndagar således har jag tagit tag i mig själv idag. Inget annat än mat och noll-cola har jag stoppar i min mun. Och träningen, ja den såg ut såhär:
 • Crunches med vikt, 25 stycken 
 • Situps, 20 stycken 
 • Omvända crunches, 15 stycken 
 • "sida till sida och benen i vädret" med vikt, 20 stycken 
 • Plankan, 45 sekunder 
Jag körde tre varv. 
RSS 2.0