Nappfritt?

Den senaste tiden verkar ellen nästintill gåt bakåt i utvecklingen. Hon har börjat med kvällsvälling igen, hon ligger i babygymmet och klättar ner i gåstolen så fort hon får chansen. Jag känner att hon är större än så, och därför bestämde jag (enfaldigt) att det nu är dags för henne att sluta med nappen.
 
När hon skulle sova middag igår var hon så trött att hon höll på att somna i bilen, så jag slängde snabbt ner henne i vagnen utan att ge henne någon napp. När hon frågade efter den svarade jag något pedagogiskt i stil med "den behöver du inte, sov nu" vilket hon i princip redan gjorde. Så idag när hon skulle sova efter lunch fick hon inte heller någon napp, eftersom det ju gick så bra igår. Och så KAN det hända att jag lovade henne russin när hon vaknade. Till en början gick det bra. Hon låg i vagnen och snicksnackade. Efter en stund var hon påväg att rymma så jag spänade fast henne, och ungefär här började det att gå utför. Ellen tycker nämligen inte om att vara fastspänd. Jag tycker inte om att ha rymmande barn på vift. Efter mycket om och men, och en del tårar, somnade hon till sist. 
 
När hon vaknade fick hon såklart sina russin, en mängd beröm och så KAN det hända att vi gick (även ellen gick!) till ica och köpte choklad till henne.
 
Nu i kväll när hon skulle sova så KAN det hända att vi lovade choklad i morgon om hon sover utan nappen i natt. Alltså, det KAN vara så att vi mutar henne. KAN.
 
När hon skulle sova frågade hon efter nappen EN ynka liten gång, och nöjde sig med svaret hon fick av emil. Det KAN, återigen, vara så att en del av svaret innehöll ordet "choklad". Nu verkar hon redan ha somnat? Jag är i chock. Jag hade förväntat mig årets längsta kväll nämligen. Nu återstår bara årets längsta natt. Ni önskar oss väl lycka till?
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0