Sista tio och bröllopsdag på det

Nu är vi inne på de sista tio procenten av graviditeten. Idag är det exakt en månad kvar, vilket just den här månaden är lika med exakt fyra veckor. Jag tänker ju inte gå över tiden med ens en minut, så inom fyra veckor är jag alltså tvåbarnsmor till, vad som sägs vara, två flickor. Eller ja, en flicka har vi ju redan. Men ni fattar.
 
Jag tänkte att jag skulle skriva ner mina fasor inför förlossningen. De är som följer:
  • Att ellen ska känna sig förvirrad och ledsen för att hon eventuellt måste ha barnvakt under en hel dag och kväll/natt.
I morgon har vi en dubbeltid hos barnmorskan, vi ska gå igenom ("förväntningar" på) förlossningen och amning. Vad det gäller förlossningen vill jag egentligen bara att de ska ta mig på allvar. Säger jag att det gör ont - då gör det ont. Inte som förra gången, jag sa att det gjorde ont och de gjorde ingenting. Jag fick ligga på BB på grund av högt blodtryck och vattenavgång, och allt de sa till mig var att de skulle sätta igång min förlossning ett dygn senare. Först när jag slet bort ctg-bandet runt magen bemödade sig personalen att undersöka mig. Jag var tio centimeter öppen och åkte säng till förlossningsavdelningen.
 
Vad det gäller amningen så vet jag egentligen inte riktigt vad vi ska säga. Jag har nog läst allt och lite till om amning, och vet i teorin precis hur man ska göra. Men det kanske dyker upp några frågor tills i morgon. Jag undrar till exempel om ungen måste vägas och mätas det första som händer när den föds? Kan de inte lägga upp bebisen på bröstet (förutsatt så klart att den andas och så), navla av, och sedan lämna oss i fred en stund? Måste den vägas, och mätas, och måste det där apgar göras medsamma? Nåja.
 
Förutom att det idag är fyra veckor kvar till beräknad förlossning så är det också vår bröllopsdag. Ett helt år har gått sedan vi gifte oss. I fredags skickade jag det här lilla meddelandet till emil:
 
 
Och när han kom hem hade han med sig allting - i mängder. Lyckliga jag!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0