Lexbase

Det har ju varit ett väldans liv kring sajten lexbase de senaste dagarna. Jag tänker inte ge mig in i någon debatt kring det hela, utan nöjer mig med att säga att det daltas alldeles för mycket hela tiden.
 
Hur som helst. På efterlyst igår tog de upp sidan till diskussion. De tyckte att sidan var fruktansvärd, att människor hängdes ut, och så vidare. Ungefär samma saker som går att läsa i artiklar lite här och där. Jag tycker att det är märkligt att de som arbetar med efterlyst tycker att det är skamligt med en sida där man kan köpa domar.
 
Jag undrar vad efterlyst själva tycker att de gör? För i mina ögon efterlyser de folk, helt öppet, på bästa sändningstid i TV. Personer som ännu inte blivit dömda för någonting, utan bara är misstänkta. De lägger upp beskrivningar och bilder/filmer på personer de vill komma i kontakt med. Öppet för alla att se. Det om något är väl att hänga ut människor? De domar som finns ju lexbase är ju faktiskt just det - domar. Det är fall där personen i fråga har blivit dömd (eller inte dömd) för ett brott i, vad jag förutsätter, en rättvis rättegång, I Sverige är vi ju alla oskyldiga tills dess att vi blivit dömda, och domarna är sedan offentliga. Så länge det inte är stängda dörrar är det bara att valsa in på en rättegång och titta på. Det har jag själv gjort. Så hur rättfärdigar efterlyst sitt beteende? Vi får vara med och fånga in ligisterna, men vi får inte läsa vad de sedan blir dömda (eller inte dömda) för?
 
Missförstå mig inte nu, jag tycker att efterlyst är bra. Faktum är att jag gärna skulle se att det fanns en kanal där det dygnet runt snurrade bilder och reportage om efterlysta personer. Men frågan kvarstår ändå, varför för efterlyst "hänga ut" människor, när inte lexbase får?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0