"Utan snus i två dagar försmäktar vi på denna ö"

Ännu en dag lider mot sitt slut, och likt alla andra dagar sitter jag och kvällsfilosoferar. Eller det är inte riktigt sant, de flesta dagar brukar jag vara ute och promenera under kvällens filosofistund. Men just ikväll tryter orken, och jag har egentligen alldeles för många och långa steg kvar till de femton tusen jag egentligen borde ta. 
 
Dagarna flyger förbi i en väldigt fart samtidigt som de känns oändligt långa emellanåt. Ellen har kommit in i en period där hon verkar ha glömt bort helt hur man gör när man ger ett positivt svar på en fråga. Z gnäller på i vanlig ordning, trots brist på några uppenbara bekymmer. Jag själv sover för dåligt och tänker antagligen lite för mycket. Den här kombinationen är inte optimal just nu, och den faktor jag kan påverka är ju mig själv. Så hur gör jag då?
 
Förutom den vardagliga vardagen är vi inne på att flytta. Igen. Vi vet inte riktigt vart, eller hur, men någonstans mellan örsundsbro och örsundsbro, om ni förstår? Jag röstar på thailand, åtminstone de där kalla månaderna som är i antågande. 

Veckan som gått

Dåligt med uppdatering här tycker jag. Den senaste veckan har vi inte gjort någonting speciellt förutom igår när vi var till Arvid och hans fina familj. I övrigt jobbar Emil och jag och tjejerna hänger lite här och lite där på dagarna. Mina föräldrar har varit bortresta så för det mesta har vi bara hängt här hemma. Förutom när vi gått för att ge deras katter mat förstås. 
 
Z är inne i en härlig fas där hon för det mesta gnäller, sover dåligt och äter ännu sämre. Minst två gånger per natt (under sex timmar) vill hon ha mat. Varav den ena gången alltid är 45 minuter efter att jag somnat. Nu försöker jag mata henne redan nu med förhoppningen att slippa vakna om en timme men hon verkar sova djupare än en djuphavsgrav. Sen ska hon prompt upp om exakt sex timmar och 13 minuter. Det klingar inte jättebra med mitt åttatimmarssömnbehov. 
 
Annars då? Stegen har gått skit, så jag var tvungen att ordna upp det idag genom att samla ihop drygt 22 000 stycken, så nu är veckans snitt på 15 044. Heja mig? Dessutom mötte jag både en älg och ett rådjur på nära håll bär jag var ute och sprang ikväll. 

#milenunderentimme #ävensmåälgarärstora

 

Coolaste killen (?) i det långa landet falukorv

 
 

Syskonkärlek

 

Sådärja!

 
Lite styrka (armhävningar, omvända crunches och plankan) och en dusch på det här så är jag redo för vanilj-kesella med färska hallon! 

Sommarregn

Ellen springer fritt i regnet, hennes sprillans skor blir alldeles blöta men det gör inget. "Yolo", låter hon hälsa. 
 
 

MR. Cool!

 

Kom igen?

Nä hörni, det här går ju sådär? 
 
 

Nu kör vi?

Alltså, det här med träning går ju sådär måste jag säga. Jag vet inte riktigt varför egentligen, men det blir liksom inte av i den mån jag skulle önska. Om det har att göra med lathet eller att resten av livet kommer emellan låter jag vara osagt, däremot måste någon typ av förändring ske om det ska bli några resultat.
 
Jag tänkte att jag kanske blir mer motiverad om jag skriver ut mina mål här i bloggen? Då måste jag ju uppnå dem, likt den tävlingsmänniska jag är. Utan att tänka efter alltför noga kan jag sätta följande mål:
 • Göra en chins/pull-up
 • Milen under 60 minuter
Ja, det var ju inte mycket att hänga i julgranen? Sånadär omätbara mål som att fit:a till sig är ju ingenting att komma med direkt. Och var det gäller vågen så struntar jag just nu fullständigt i vad den visar. Jag väger kanske ett kilo mer nu än innan jag blev gravid, men det är ingenting som stör mig. Även om emil har på förslag att jag ska droppa tre kilo och hamna på fyrtiosex
 
Men okej. Hur gör jag nu då för att nå ovanstående mål så snabbt som möjligt? Äter bra och tränar rätt? Vad sägs om följande upplägg för veckan:
 • 15k steg/dag
 • varav 60 minuter aktiv tid (fitbit håller kollen!)
 • och så styrka på det?
Nu kör vi?

Dagen so far

Den här dagen har bjudit på en hel del, och klockan är bara halv fem. Det betyder att mycket fortfarande kan hända. Jag vet inte riktigt hur jag ställer mig till det faktumet. 
 
Hittills har dagen bjudit på följande:
 
 • Försov mig en timme
 • På grund av (tack vare?) ovanstående missade jag morgonträningen
 • Besök och lunch på Ikea 
 • 31.5 grader varmt ute
 • Inköp av vaxduk eftersom nuvarande är för kort
 • Besök på rusta för att köpa teflextejp
 • Glömde titta efter reflextejpen väl inne i butiken
 • Sovvägrande ett-soon-to-be-två-åring
 • Läckande bajsablöja för ovan nämnda snart tvååring
 • Insikten om att även den nyinköpta duken är för kort
 • På grund av avsaknad av solkräm får barnen endast vistas i skugga, ett heltidsjobb för mig med andra ord
Puh? 

Vad gör ni?

Vi är bara ute och njuter av det fina vädret på dagarna, vi går fram och tillbaka mellan mina föräldrar, min bror och vårt eget hem. Bjuder in oss själva på mat där vi tycker och lallar liksom mest runt. Det är fantastiskt! 
 
Just nu är dock jag och Ellen i stan för att handla lite mat, vet inte om våra släktingar har lust att bjuda oss på mat varenda dag, haha. 
 
 

Fashionista

 
RSS 2.0