Nämensåattvahettere?

 
 

Vaccin

I förrgår fick vår femkilosklump (!) sitt allra första vaccin, det mot stelkramp och en massa andra spännande saker. Ett, två, tre och så ett stick i varje lår. Hon skrek och skrek, och jag försökte trösta och trösta. Jag tycker inte alls om att vara med när barnen får sprutor samtidigt som jag absolut inte kan låta bli att vara den som går dit med dem. 
 
När jag och Z hade vart på BVC åkte jag hem med henne innan jag fortsatte till kontoret för lite jobb. När jag kom hem till middagen möttes jag av det här:
 
 
Ellen har sympatiplåster på sitt ben. En storesyrra att räkna med! 

Konferens i gosedjurshörnan

 

Diskpublik

 

"hohooooo däääduuu?"

Ellen är så rolig. Så fort man frågar henne vart någon eller något är så ropar hon "hohooooo, däääduuu?". Igår fick hon provsitta toaletten (blöjbyten blir mycket smidigare när hon får sitta där eller på pottan, efter en stund frågar hon nämligen efter blöja) och jag frågade henne om det kom något kiss. "hohooooo, däääduuu?" svarade hon då och tittade ner i toaletten, haha! 
 
Och sen har hon börjat säga "jööööööja" vilket betyder göra, och då ska man göra något. Alltid oklart vad dock. Men något ska göras. 
 
Och sen har vi den stöttande väninnan Ellen som alltid bryter ut i ett glatt "ååååååååh" när jag sminkar mig eller klär på mig. Eller sätter upp håret för den delen. 
 
 

Vi börjar morgonen med välling i gymmet, god morgon!

 

Helt ur form

De senaste dagarna har jag varit helt ur form. Jag vet inte riktigt varför. Det har känts som att jag sålt smöret och tappat pengarna, om ni förstår vad jag menar? Jag har inte haft tålamod till egentligen någonting alls. Och till råga på det har en elak huvudvärk hållt mig sällskap. Inte ens värktabletter får den att försvinna helt och hållet. Jag har lite oflyt nu helt enkelt. Det är lite deppigt att känna sig deppig, kan en ju konstatera. 
 
Idag fyller Emil år vilket innebär att vi haft fullt hus mest hela dagen. Jag var nog inte vidare social eller trevlig mot någon, gömde mig mest i Ellens rum och byggde med lego. Men det gör kanske inte så mycket för det var ju ändå inte mig de kom för att träffa. 
 
Egentligen borde jag nog gå ut och springa nu för att samla lite energi inför veckan, men samtidigt kanske jag ska ägna Emil lite uppmärksamhet på sin stora dag? Jag hade inte ens fixat en present till honom i morse, men det har ordnat upp sig nu! 
 

Unboxing

 

Skofantasten Ellen

Ellen älskar skor. Varenda dag tar hon på sig mina skor och traskar omkring. Ibland matchar skorna varandra, ibland inte. Och så säger hon "ååååh" och tycker att hon är så vacker med skorna på. 
 
 

Allt ditt är mitt, och allt mitt är mitt?

 

Det värmer i hjärtat

Jag och tjejerna sitter och äter lunch. Till vänster om mig sitter Ellen i sin tripp trapp, och till höger sitter Z i sin tripp trapp. Rätt var det är börjar Ellen att garva. Verkligen asgarva. Jag förstår ingenting. Försöker klura ut vad det möjligtvis kan vara som är så fantastiskt roligt. Till slut inser jag att det är Z sprattlande och nakna fötter Ellen finner roliga. Och när Ellen skrattar skiner hela ansiktet på Z upp. Tänk att de bara funnits för varandra i tre ynka månader men ändå redan skänker varandra sån glädje. Det värmer i hjärtat.
 

Gubben i lådan?

Min första jobbdag och början på mitt nya liv?

God morgon!
 
Idag är min första officiella arbetsdag sedan jag gick på föräldraledighet någon gång i mitten av januari. Båda kidsen är hemma med Emil, och jag sitter just nu på kontoret och ska försöka ta tag i bokföringen. Det finns en hel del att göra med den, så det är väl bäst att jag sätter igång på en gång. Jag ville mest bara kika in här och säga hej, och berätta att jag var ute och gick i morse innan alla vaknade. Eller, de var vakna när jag kom hem igen, men de sov när jag gick. 4.3 kilometer blev det, vilket väl ändå får vara godkänt? (Och JA, tanken var att jag skulle springa, men jag liksom råkade inte orka med det så tidigt på morgonen)
 
 
 
 
Föresten - på eftermiddagen idag ska vi åka och hämta vår nya bil minsann!

Två barn på samma plats - samtidigt!

 

Titta vad jag fick i postlådan idag!

En häsning från min kära kusinfamilj, det här gjorde hela min dag!
 
Alltså åååh, tänk att de tagit sig tid att handla massa godsaker och sedan skickat det hit till mig, trots att de har så mycket runt omkring sig med bland annat ett sprillans nytt barn. Hur lyckligt lottad är inte jag som känner såhär fina människor?
 
 

 
Ni är helt fantastiska!
 

Vardagslyx!

Båda barnen sover, Java käkar rester från bordet och jag tänker sätta mig och påbörja en ny bok. Håll tummarna för att Z tar ett långpass (40 min)!
 
 

Krigsskada!

Ellen gick en rond med huset härom dagen.
 
 
Huset -  Ellen: 1-0
 

Hårt festande tar ju ut sin rätt

Som ni vet hade vi en stor fest här i helgen, och vi har fortfarande inte återhämtat oss. Smockfullt med människor, för myclet av det goda och en alldeles för sen kväll. Eller va? Var det ett barndop? Serverades det bara korv med bröd och tårta? Hade alla gäster åkt hem redan före middagen? Detaljer, detaljer. 
 
Det kanske är den dumma förkylningen vi drabbats av som gör oss trötta och sega? Jag och Ellen har blivit smittade, Emil har (peppar peppar) klarat sig och Z verkar inte alltför påverkad. Jag trodde däremot att jag skulle dö igår? Termometern visade hiskeliga 37.0 men efter lite alvedon var den nere på behagliga 36.2 igen. Idag mår jag bättre tack och lov, bara lite snorig och Ellen likaså. 
 
Det verkar som att rätt många blev förkylda efter dopet, tråkigt. Krya på er allihop! 
 
 
Ellen rockade blöja och sandaler igår. Z rockade vagn
 

Mina fina, fina tjejer <3

 

U talking to me?!?

 

Z dag idag

Idag har vi haft dop för Z. Klockan elva samlade vi vår släkt och våra vänner i kyrkan, samma kyrka som Ellen döptes och jag och Emil vigdes i. Z skötte sig utmärkt i kyrkan, och Ellen likaså. Ellen och hennes kompis Arvid traskade runt i kyrkan under ceremonin, det kan hände att jag stundvis var mer koncentrerad på de små springande fötterna än på prästens ord... 
 
När vi hade plaskat färdigt i dopfunten åkte vi hem hit allihop för korvgrillning och tårtätning. 
 
Vi är mer än nöjda med dagen, vi hade fint väder och ännu finare människor samlade bara för Z. Vi är väldigt glada att så många tog sig tid och ville dela den här dagen med oss. Och ett stort tack för alla fina presenter lilla Z fick! 
 
 
God natt! 

Z har gåträning och Ellen blev helt plötsligt jättestor?

 

En helt vanlig torsdagskväll

Jag sitter på toalettstolen och pumpar ut brösten, Emil sitter vid toalettdörren och lägger pussel? Själv påstår han att han ska laga handtaget men det ser väl vem som helst att han bara roar sig. 
 

Ellen hjälper gärna till

När Z skriker hjälper Ellen gärna till att försöka få tyst på henne. Funkar inte det ena så funkar väl det andra? 
 

Lilla hjärtat

 

Det Är lite fult?

I natt sov Z mellan ungefär klockan nio och sju utan att äta. Hon snuttande lite däremellan, tror jag, men hon åt inte. Det här är ju vi såklart väldigt glada för, men på något sätt känns det ändå lite fult att säga. Att berätta för hela världen att vår bebis på 2.5 månad sovit en hel natt. Det är den där jante som ställer till det igen. Nåja. 
 
Idag är Emil på jobbet en stund, Ellen har varit till lekparken med sin mormor. För närvarande sover båda barnen (tjoho!) och jag sitter som ett fån med en tratt på varje bröst. Kopplade till en maskin. Jag pumpar alltså. För att få ut lite mjölk. Till min lilla tjej. Jag har skrivit en lista på allt vi behöver göra inför dopet på lördag, och är förvånansvärt ostressad inför det hela. Det känns fantastiskt skönt att faktiskt kunna ha inställningen "det blir som det blir och det blir nog bra ändå". Heja, heja mig! 
 
 

Heja mig?

 
RSS 2.0