Länge sedan nu va?

Vad fort dagarna går hörni. Inte för att de kanske är så roliga alla gånger, men de försvinner ändå.
 
Senaste tiden har varit lite bättre här hemma, även om det är långt ifrån bra. Z skriker inte längre hundra procent av sin vakna tid, utan kan emellanåt le och vara glad. Däremot står vikten fortfarande still, och vi har fått order om att ge henne ersättning. Vi har gjort det två gånger idag, ena gången kräktes hon upp det och andra gången skrek hon bara. Så det har slutat med att vi gett henne bröstmjölk i alla fall. 
 
Ellen är i en väldigt rolig ålder just nu. Hon försöker göra sig förstådd genom att prata, vilket inte är så lätt alla gånger. Hennes favoritord just nu är "blääää" och "nej". Jag hoppas att det där med nej försvinner snart, haha. Hon skyller också allting på spindlar. Oklart varför dock. Sen har hon fått för sig att den bästa tiden på hela dagen är klockan sju, på kvällen. Hennes läggtid alltså. Det finns ingen annan stund på hela dagen när hon är så glad och busig som just där vid sju. Himla roligt att se, men det känns lite surt att hon ska gå och sova just då. Men vår erfarenhet säger att det är bäst att hon kommer i säng då, för läggs hon mer än en timme senare än vanligt så kan vi se fram emot en väldigt krånglig natt med många uppvak. Och på tal om sömn. Senaste veckan har hon haft en liten trotsperiod när hon blivit lagd i sin säng. Hon ar gastat och gråtit och haft sig. Men ikväll var det lugnt som en filbunke, så förhoppningsvis är den perioden över för denna gång.
 
Förresten! Jag har, omedvetet, lyckats lära ellen att säga "åh guuuuuuuuuuud". Jag säger det med ironi mot fjortisar, förstår ni? Klart ni gör. Det gör dock inte ettåringar. Så det där har ellen tagit efter, så klart. "Duuuuuuuuuuuuud" säger hon, vilket i och för sig låter festligt. Det är dock inte lika festligt att hon dessutom skrattar varje gång man säger gud med tanke på att vi har ett dop som stundar nästa månad. (Misströsta inte om ni inte fått någon inbjudan, de har precis blivit klara och kommer att skickas i morgon).
 

Nej hörni. Dags att hoppa i säng och försöka samla sömn. Igen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0