Att inte ha någon TV

För några månader sedan valde vi att ta bort den tv som stod i vardagsrummet. Istället ställde vi den i sovrummet. Och det kan vara bland det bästa vi har gjort! Förut stod den på mest hela dagarna utan att någon egentligen tittade på den. En riktig tidstjuv var den. Vareviga kväll satt vi där, jag och Emil, och bläddrade mellan alla kanaler. Och vareviga kväll svor vi över att det aldrig fanns någonting att titta på. Men ändock satt vi där och glodde som två idioter. 
 
Nu på kvällarna ägnar vi oss åt annat, jag vet inte riktigt vad, men vi slötittar i alla fall inte på tv. 
 
Ikväll till exempel gav vi barnen mat vid klockan sex, stoppade dem i säng klockan sju, och lagade sedan middag tillsammans. Potatisgratäng, whiskeysås och kött serverades vid köksbordet där vi tänt ljus. Länge satt vi och åt, pratade och filosoferade tillsammans. Vi hann avhandla både relativitetsteorin, barnuppfostran, kompisar och studier innan vi tyckte att det var dags att sova. Det hade aldrig hänt om vi haft tvn närvarande. Nu står Emil i duschen, när han är klar ska vi äta chips&dipp till filmen "gravity", märk väl den röda tråden som följer oss genom kvällen. 
 
Och det här med att ha tv i sovrummet är det bästa preventivmedlet. Vi går och lägger oss - startar en film - ser inledningen - jag somnar. Här blir inga syskon på bra länge minsann! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0